Доступність посилання

ТОП новини

Польські «човники» знову блокують польсько-український кордон


У вівторок увечері польські «човники» знову почали акцію протесту на пункті перетину кордону Медика-Шегині. Близько 100 осіб блокують магістраль до польсько-українського державного кордону.

Протест «човників», яких у Польщі називають «мурашками», розпочався в ніч із неділі на понеділок, коли чинності набули нові закони ЄС щодо легального перевезення підакцизних товарів через кордон Євросоюзу.

Страйкарі упродовж багатьох годин блокували не лише кордонний пункт перетину для пішоходів, а й автошлях, що веде від державного кордону з Україною.

На затримку в дорожньому русі найбільше нарікали українські водії, яких змушують їхати до інших пунктів перетину кордони.

Спецзагони польських правоохоронців розблокували державний кордон та вжили у понеділок силу до страйкарів. Затримали понад 10 осіб.

У вівторок увечері страйкарі почали знову блокувати пункт перетину кордону Медика-Шегині. Поліція закликає страйкарів розійтись, погрожуючи застосувати силу.

Дотепер кожний, хто перетинав польсько-український кордон, міг вільно провезти з України 200 цигарок. Зараз цю кількість зменшили до 40-ка.

Для багатьох мешканців прикордонна торгівля дешевими товарами з України є єдиним джерелом прибутку.

Протести почались також на півночі Польщі, на кордонних пунктах перетину з Російською Федерацією.
XS
SM
MD
LG