Доступність посилання

ТОП новини

Янукович задоволений рiшенням НАТО щодо України


Рiшення ради мiнiстрiв закордонних справ країн-членiв НАТО щодо України – це повага до вибору українського народу, вважає лiдер Партiї регiонiв Вiктор Янукович.

«Українцi як народ нiколи не пiдтримували приєднання України до НАТО. Усi кроки на зближення України з альянсом ґрунтувалися виключно на прихованому вiд народу листi трьох лiдерiв «помаранчевої» коалiцiї, яка давно розвалилася, – Вiктора Ющенка, Арсенiя Яценюка (екс-спiкер парламенту) та Юлiї Тимошенко. Розсваренiсть цих лiдерiв, нестабiльнiсть влади в Українi – це був ще один аргумент проти вступу України до НАТО», – йдеться в заяві Януковича.

На його думку, свiтовi лiдери «зрозумiли i прийняли той факт», що громадяни України, виступаючи проти приєднання до альянсу, висловлювали таким чином своє неприйняття «поглиблення подiлiв мiж двома братнiми народами – українським i російським».

Рада мiнiстрiв закордонних справ країн-членiв НАТО ухвалила рiшення запропонувати Українi та Грузiї формат вiдносин у рамках щорiчної нацiональної програми.

При цьому мiнiстр закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що країна де-факто отримала ПДЧ, оскiльки щорiчна нацiональна програма є складовою i важливою частиною цього документа.
XS
SM
MD
LG