Доступність посилання

ТОП новини

Британський уряд допоможе особам, яким важко з виплатою іпотеки, зберегти за собою житло


Лондон – Британський уряд оголосив план підтримки родин, які через економічну кризу не можуть упоратися з виплатою відсотків за банківську позику, яку вони взяли для купівлі житла. За законом, якщо хтось не здатний виплатити іпотеку, то житло підлягає поверненню, а його мешканці виселенню. Та уряд хоче уникнути найгіршого сценарію для громадян, яким не вдається звести кінці з кінцями.

Згідно з новою урядовою схемою, родини, які тимчасово втратили доходи, скажімо, через втрату роботи, зможуть відкласти на пізніше виплату іпотечних відсотків. Про це, виступаючи у Палаті Громад парламенту оголосив прем’єр-міністр Великої Британії Ґордон Браун.
«Сім’ї, котрі тяжко працюють або зазнали значного падіння доходів внаслідок кризи, зможуть відкласти частку виплати належних відсотків на термін до двох років, поки вони приводитимуть до ладу сімейні фінанси», – зазначив Браун.
Зобов’язання щодо цієї схеми взяли на себе 8 великих британських банків. Щоправда, банки кажуть, що їм іще не відомі всі деталі урядового плану.

Британські банки відчувають себе «боржниками»

Уряд надасть 400 тисяч фунтів стерлінгів для покриття іпотечних виплат у межах цієї ініціативи. Раніше іпотечний банк Northern Rock, співвласником якого є держава, оголосив, що дозволить своїм клієнтам мати заборгованість із виплатами упродовж 6 місяців, щоб дати їм можливість виправити своє фінансове становище, перш ніж почати проти них процедуру позбавлення житла.
Тимчасом, Halifax Bank of Scotland став черговим британським банком, що оголосив пакет допомоги своїм клієнтам-малим підприємцям впоратися із кризою. Він використає 250 мільйонів фунтів фінансування Європейського Союзу для позик на пільгових засадах близько двомстам тисячам малих підприємств.
Британські банки відчувають себе змушеними допомагати клієнтам після того, як уряд коштом платників податків врятував їх від банкрутства у межах схеми, що полягала у частковій націоналізації. Royal Bank of Scotland, мажоритарним власником якого тепер є уряд, уже пообіцяв заходи на підтримку малих підприємців. До подібних кроків вдаються також інші банки.
(Лондон –Прага – Київ)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG