Доступність посилання

ТОП новини

Медведчук виграв суд у Наливайченка, СБУ оскаржить


У четвер Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив позов Віктора Медведчука, якого представлено як голову ради Центру «Правова держава», та визнав недостовірною інформацію, оприлюднену виконувачем обов’язків голови Служби безпеки України Валентином Наливайченком на брифінгу 19 травня стосовно нібито причетності Віктора Медведчука до порушень виборчого законодавства України під час останньої виборчої кампанії в місті Києві.

Як повідомили про це в прес-службі Незалежного українського центру правових ініціатив і експертиз «Правова держава», позовними вимогами було: визнати недостовірною інформацію, оприлюднену Валентином Наливайченком на брифінгу 19 травня 2008 року, щодо причетності Віктора Медведчука до підкупу виборців у процесі передвиборчої агітації та інших порушень виборчого законодавства; зобов’язати СБУ протягом 10 днів із моменту набрання рішенням законної сили провести брифінг, запросивши на нього інформаційні агентства та інші ЗМІ, на якому спростувати зазначену інформацію; зобов’язати СБУ здійснити спростування вказаної недостовірної інформації шляхом оголошення повідомлення конкретного змісту.

4 грудня суд оголосив резолютивну частину рішення, яким позовні вимоги Віктора Медведчука задоволені повністю, зазначено в повідомленні.

Рішення набуває чинності лише у випадку, якщо воно не буде оскаржене у встановлені законом терміни до Апеляційного суду міста Києва.

Водночас у прес-центрі СБУ зазначили: «Рішення суду не набуло законної сили, тому ми будемо подавати апеляцію».

19 травня Валентин Наливайченко заявив на брифінгу в Службі безпеки, що СБУ, Міністерство внутрішніх справ і прокуратура Києва створили 48 оперативно-слідчих груп для виявлення і документування спроб і фактів підкупу виборців під час передвиборної кампанії в Києві.

Він наголосив тоді, що очолюване ним відомство перевіряє причетність до замовлення у російських політтехнологів системи організації підкупу виборців за допомогою технології «Вавилон» громадянином України Віктором Медведчуком.
XS
SM
MD
LG