Доступність посилання

ТОП новини

Янукович готовий відмовитися від претензій на посаду прем’єра


Лідер Партії регіонів Віктор Янукович готовий відмовитися від претензій на посаду прем'єра на користь країни.

Під час своєї поїздки до Вірменії, вiдповiдаючи на запитання, чи згодна Партiя регiонiв у разi створення коалiцiї за участю БЮТ залишити посаду прем'єра за Юлiєю Тимошенко, вiн зазначив: «Тут не до полiтичних амбiцiй i не до крiсел. I я не маю права як людина, як полiтик думати про себе особисто i якусь посаду. Я повинен думати про країну i про людей, i все, що потрiбно зробити буде, якщо це пiде на користь справi, я прийму будь-яке рiшення, вольове».

Крім того, Янукович висловив сподівання, що коалiцiю в парламенті вдасться створити найближчого вівторка.

Він спростував iнформацiю про те, що з фракцiєю БЮТ уже є пiдписаний меморандум. За його словами, офiцiйнi переговори тiльки розпочалися, i за один день неможливо пiдписати будь-який документ.

Полiтик нагадав, що його фракцiя проводить офiцiйнi переговори зi всiма парламентськими фракцiями.

Лiдер Партiї регiонiв також підтвердив, що пiд час останньої зустрiчi з Президентом Вiктором Ющенком обговорював можливiсть пiдтримання кандидатури Плюща на посаду спiкера.

«У нас регулярнi вiдбуваються зустрiчi з Президентом i з прем'єр-мiнiстром, тривають, зокрема, й полiтичнi консультацiї, але зараз ми, пiд час останньої зустрiчi, обговорювали економiчну ситуацiю в країнi... хоча, звичайно, питання це (про пiдтримку кандидатури Плюща) було менi поставлене. Я сказав, що вирiшення цього питання залежатиме не лише вiд фракцiї Партiї регiонiв», – зазначив Янукович.
XS
SM
MD
LG