Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Операцiя зi звiльнення «Фаїни» триває


Операцiя зi звiльнення з пiратського полону екiпажу судна «Фаїна» триває, стан здоров'я заручникiв задовiльний, повiдомляють у Мiнiстерствi закордонних справ України.

«Здiйснюється реалiзацiя схеми для звiльнення заручникiв», – повiдомив речник МЗС України Василь Кирилич.

За його словами, відомство не брало участi в переговорному процесi, оскiльки це компетенцiя представникiв судновласника. У зв'язку з цим МЗС не володiє подробицями ходу операцiї зi звiльнення.

Проте в разi провалу операцiї зi звiльнення заручникiв Україна здiйснить iншi кроки, повідомив речник МЗС.

«У разi, якщо вищезазначену схему не було б реалiзовано, тодi буде вжито iнших заходiв зi звiльнення заручникiв, i Україна у своїх намiрах не буде самотньою. Тодi вже вiдповiдь цьому виклику дасть свiтова спiльнота», – зазначив Кирилич.

Щодо того, якими можуть бути цi «iншi заходи», він наголосив, що рiшення про можливу участь України у звiльненнi заручникiв ухвалює Рада нацiональної безпеки та оборони.

Сьогодні з російських джерел з’явилася інформація, що пiрати погрожують скасувати операцію зі звільнення «Фаїни», бо не задоволенi затримкою викупу за судно.

За звільнення корабля, який захопили у вересні, пірати вимагають 3,5 мiльйона доларiв.

Судно «Фаїна» йшло пiд прапором Белiзу до Кенiї та перевозило вiйськову технiку, зокрема близько 30 танкiв Т-72, запчастини до бронетехнiки. Серед екіпажу «Фаїни» – 17 громадян України.

XS
SM
MD
LG