Доступність посилання

ТОП новини

НУНС вирішив почати переговори з БЮТ i Блоком Литвина


Фракцiя «Наша Україна – Народна самооборона» ухвалила рiшення про початок переговорiв iз Блоком Юлiї Тимошенко i блоком Литвина щодо створення коаліції.

Як повiдомив представник НУНС Олександр Бондар, на сьогоднішньому засiданнi фракцiї за таке рiшення проголосували 55 депутатiв.

За його словами, утрималися вiд голосування чотири депутати, що входять до групи «Єдиний центр»: Олеся Оробець, Михайло Полянчич, Оксана Бiлозiр та Зиновiй Шкутяк.

Депутат повідомив, що переговорну групу вiд НУНС очолив лiдер фракцiї В'ячеслав Кириленко, а його заступниками стали Роман Зварич, Борис Тарасюк, Тарас Стецькiв i Руслан Князевич.

Ранiше низка депутатiв НУНС вiдзначали, що для створення коалiцiї трьох полiтичних сил необхiдне рiшення парламентарiїв, що входять до партiї «Народний союз «Наша Україна». За їхніми словами, це необхiдно для того, щоб у коалiцiйних голосуваннях брала участь не мiнiмальна кiлькiсть депутатiв (226 з 450), а значно бiльше.

Голова фракції НУНС В'ячеслав Кириленко сьогодні виступив за початок переговорів своєї політичної сили з БЮТ і блоком Литвина щодо створення коаліції. А керівник фракції БЮТ Іван Кириленко прогнозує створення такої коаліції, а також обрання Володимира Литвина на посаду спікера на вечірньому пленарному засіданні сьогодні.
XS
SM
MD
LG