Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ, НУНС і Блок Литвина створили коаліцію


Фракції Блоку Юлії Тимошенко, Блоку «Наша Україна – Народна самооборона» і Блоку Литвина створили коаліцію у Верховній Раді.

Про це оголосив новообраний голова парламенту Володимир Литвин.

«Згідно зі статтею 80 Конституції України депутатські фракції у Верховній Раді України – БЮТ, НУНС, Блок Литвина – створили коаліцію депутатських фракцій... Виписки з протоколів є трьох фракцій», – заявив Володимир Литвин.

За його словами, це рішення ухвалювалося в досить непростій ситуації.

Загалом у Верховній Раді п'ять фракцій: найбільша – Партії регіонів (175 депутатів), БЮТ (156), блок «Наша Україна – Народна самооборона» (72), фракції Компартії України (27) і Блоку Литвина (20).

2 вересня 2008 року пізно ввечері фракція НУНС ухвалила рішення про вихід із коаліції у зв'язку з тим, що вранці цього дня БЮТ спільно з фракцією Партії регіонів проголосували за низку законів, що обмежують повноваження президента. Крім того, фракція БЮТ відмовилася підтримати заяву НУНС, де парламенту пропонувалося засудити «агресію Росії проти Грузії».

На початку листопада Президент Віктор Ющенко видав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради й призначення позачергових парламентських виборів на 7 грудня у зв'язку з відсутністю у Верховні Раді коаліції.

Пізніше Ющенко призупинив цей указ.


XS
SM
MD
LG