Доступність посилання

ТОП новини

Литвин передчасно оголосив створення коалiцiї, кажуть у «Нашiй Українi»


Фракцiя блоку «Наша Україна – Народна самооборона» не схвалювала тексту коаліційної угоди про створення коаліції у складi фракцiй НУНС, БЮТ i Блоку Литвина, – iдеться в повiдомленнi, оприлюдненому на сайтi НУНС у вiвторок увечерi.

«Текс коалiцiйної угоди трьох фракцiй без узгодження з фракцiєю пiдписав заступник лiдера фракцiї НУНС Борис Тарасюк», – сказано в повідомленні.

Проект коалiцiйної угоди народнi депутати фракцiї НУНС планують розглянути й обговорити в середу, 10 грудня, на засiданнi фракцiї.

В iнтерв'ю агентству «Iнтерфакс-Україна» у вiвторок депутат фракцiї «НУ-НС» Андрiй Парубiй (партiя Народний Союз «Наша Україна») назвав передчасним оголошення спiкером Володимиром Литвином створення коалiцiї у складi НУНС, БЮТ, Блоку Литвина.

«Ми ще не ухвалили рiшення з цього питання. Рiшення фракцiї про коалiцiйну угоду не було. Коалiцiйний документ на фракцiї не обговорювався i не ухвалювався. I тому це рiшення сьогоднi не могло бути озвученим i не могло бути пiдписаним пiд протоколом фракцiї», – заявив Андрій Парубiй.

За його словами, процес створення коалiцiї триває, вiн позитивний.

«Було рiшення про початок консультацiй. Рiшення про коалiцiйну угоду не було, й тому Тарасюк мiг пiдписати цей документ як приватна особа, а не як представник фракцiї», – зауважив депутат.

За обрання Володимира Литвина спiкером у вiвторок проголосували 40 депутатiв фракцiї НУНС (у фракцiї загалом 72 депутати).
XS
SM
MD
LG