Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ через кризу на півроку призупиняє підготовку до Євро-2012


Дніпропетровщина через економічну кризу призупиняє підготовку до Євро-2012 на 6-8 місяців, заявив зробив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар.

Зокрема, за його словами, на щонайменше півроку згортають спорудження готелів, розважальних центрів та об’єктів інфраструктури.

Світова економічна криза, яка торкнулася України, заявив Віктор Бондар, позначилася на можливостях бізнесу інвестувати кошти у великі інфраструктурні проекти.

«Кидатися в будівництво, нове будівництво, сьогодні ніхто не хоче. Тим більше, що дуже важко залучити кредити, тим більше, що дуже важко робити проекти на кредитних грошах, а власних коштів, на жаль, сьогодні не багато компаній мають», – зазначив керівник області.

Ймовірно, за його прогнозом, добудова об’єктів місцевої інфраструктури форсованими темпами буде здійснюватися ближче до Євро-2012.

Наразі найгостріша проблема підготовки до Євро-2012 у Дніпропетровську – реконструкція міжнародного аеропорту. Він наразі перебуває на межі банкрутства.

Не повністю відповідає вимогам УЄФА і нещодавно збудований стадіон: на ньому не вистачає місць для вболівальників.

Україна та Польща виграли тендер на проведення фіналу Європейського чемпіонату з футболу Євро-2012. Результати конкурсу заявок УЄФА оголосила наприкінці квітня 2007 року.

У рамках проведення Євро-2012 Дніпропетровськ планує провести три матчі фіналу й прийняти 100 тисяч уболівальників.

XS
SM
MD
LG