Доступність посилання

ТОП новини

Український корабель повернувся з антитерористичної операції НАТО


Корвет Військово-морських Сил України «Тернопіль», який завершив бойове чергування у Середземному морі в рамках антитерористичної операції НАТО «Активні зусилля», сьогодні повернувся до Севастополя.

На базі моряків зустрічали командувач ВМС України адмірал Ігор Тенюх, рідні військовослужбовців, представники громадськості міста.

За повідомленням прес-центру командування українського флоту, екіпаж корвету повністю виконав поставлені перед ним завдання.

«Тернопіль» майже місяць перебував в оперативному підпорядкуванні командувача військово-морського компонента Об’єднаних збройних сил НАТО «Південь», і патрулювання у визначеному районі Середземного моря здійснював під прапором Північноатлантичного альянсу.

Під час участі в операції «Активні зусилля» екіпаж українського корабля проводив опитування та оглядові операції цивільних суден за стандартами Північноатлантичного Альянсу.

Від ВМС України для участі в антитерористичній операції НАТО визначені фрегат «Гетьман Сагайдачний», корвети «Луцьк» і «Тернопіль». Останній уже вдруге брав участь в «Активних зусиллях».

XS
SM
MD
LG