Доступність посилання

ТОП новини

ЄС видiлить мільйон євро на безпеку дорожнього руху в Українi


Євросоюз надасть Україні один мільйон євро в рамках проекту поліпшення рiвня безпеки дорожнього руху в Українi, повiдомив керiвник проекту з французького боку Клод Лiберман.

За його словами, програма, реалiзацiя якої триватиме 18 мiсяцiв, передбачає розробку стратегiї полiпшення ситуацiї, адаптацiю законодавства України до норм Євросоюзу та посилення контролю за дотриманням правил дорожнього руху.

Передбачається також вдосконалити систему штрафiв, розробити концепцiю i нацiональну програму посилення безпеки дорожнього руху на 2010-2014 роки.

Учасниками цього проекту є Мiнiстерство транспорту України, Мiнiстерство внутрiшнiх справ України, Генеральний iнспекторiат Польщi, Рада безпеки Австрiї, Федеральне мiнiстерство транспорту, iнновацiй i технологiй Австрiї та Мiнiстерство екологiї та енергетики стiйкого розвитку i планування територiї Францiї.

В Україні з 17 листопада почав діяти новий закон, що передбачає підвищення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Відтоді, як заявляють у ДАІ, на українських дорогах удвічі поменшало аварій.

Зокрема, зменшилася кількість випадків керування транспортним засобом у нетверезому стані та кількість порушень правил обгону і проїзду перехресть. Натомість працівники ДАІ фіксують більше порушень швидкісного режиму і правил паркування.
XS
SM
MD
LG