Доступність посилання

ТОП новини

Уряд пропонує Верховній Раді призначити Портнова головою ФДМ


Кабінет Міністрів пропонує парламентові звільнити з посади голови Фонду державного майна Валентину Семенюк-Самсоненко й призначити на цю посаду депутата від фракції БЮТ Андрія Портнова.

Про це йдеться в проектах постанов, зареєстрованих у парламенті 11 грудня. Однак наразі тексти цих документів не опубліковані на сайті Верховної Ради.

Водночас, як заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін, його політична сила не має наміру наполягати на розгляді парламентом кадрових питань 11–12 грудня.

«Не буде сьогодні розглянуто жодних кадрових питань, тому що фракція вирішила, що це не вчасно сьогодні і завтра», – зазначив Кожем’якін.

Крім того, він пояснив висування Кабінетом Міністрів кандидатури заступника голови фракції БЮТ Андрія Портнова на посаду голови Фонду державного майна, а не себе, тим, що Портнов компетентніший в юридичних питаннях.

Також, за словами депутата, фракція ще остаточно не визначилася щодо заслуховування звіту голови Національного банку Володимира Стельмаха про ситуацію в банківській сфері.

Він припустив, що це питання ще може бути внесено на розгляд парламентом 11–12 грудня.

У січні Кабмін вже пропонував Верховній Раді призначити головою ФДМ Андрія Портнова. Але на початку червня фракція БЮТ замінила його кандидатуру на депутата Андрія Кожем’якіна.

Валентина Семенюк-Самсоненко раніше заявляла про своє бажання відзвітувати перед депутатами про діяльність Фонду держмайна під її керівництвом, перш ніж її звільнятимуть. Вона очолює ФДМУ з 13 квітня 2005 року.

XS
SM
MD
LG