Доступність посилання

ТОП новини

У Брюсселі почався саміт ЄС за підсумками року


Лідери Європейського Союзу відкрили дводенний саміт, на якому обговорюють проблеми світової економіки і боротьбу з глобальним потеплінням у цих умовах.

Ніколя Саркозі – президент Франції, яка до кінця року головує в ЄС, висловив надію, що лідери Євросоюзу підтримають пакет зі зменшення викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель повідомила на відкритті саміту: «Ми маємо дійти до кінцевого рішення щодо угоди в питанні боротьби зі змінами клімату. Європа робить поступ на шляху до цієї угоди і я маю добру надію, що ми зможемо ухвалити цей документ навіть, якщо попереду будуть складні переговори».

Польща очолює коаліцію зі східноєвропейських країн ЄС у питанні пом’якшення зобов’язань у боротьбі зі зміною клімату, аргументуючи це тим, що зараз такі витрати є дуже дорогими.

Припускають, що учасники саміту затвердять виділення 260 мільярдів доларів на підтримку європейської економіки.

Очікують також, що лідери ЄС зможуть переконати Ірландію провести повторний референдум з питання ратифікації Лісабонської угоди ЄС.
Без одностайного ухвалення цього документу всіма 27 країнами ЄС неможливо розпочати реформування керівних інституцій співдружності.

Саміт ЄС завершиться у п’ятницю.

XS
SM
MD
LG