Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко проведе екстрену нараду


Президент Вiктор Ющенко збирає екстрену нараду з головами мiсцевих державних адмiнiстрацiй з приводу заборгованостi з виплати заробiтної плати та вiдключення теплопостачання, повiдомив заступник голови Секретарiату Президента Роман Безсмертний.

«Весь робочий графiк глави держави на 16 грудня буде присвячений спiльному з представниками мiсцевої влади та експертами напрацюванню рiшень, якi мають мiнiмiзувати прояви економiчної кризи, що безпосередньо стосується кожної людини», – цитує Безсмертного прес-служба глави держави.

Він зазначив, що заборгованiсть iз зарплати в бюджетнiй сферi зростає. За даними мiсцевих держадмiнiстрацiй, на 1 сiчня поточна заборгованiсть перевищуватиме 461 мільйон гривень, прострочений борг – 48,38 мільйона.

На початок року найбiльшi суми заборгованостей перед працiвниками бюджетної сфери виникнуть в Днiпропетровськiй, Вiнницькiй, Чернiгiвськiй та Донецькiй областях.

«При цьому найбiльше вiд невчасної сплати зарплати постраждали працiвникiв установ освiти i охорони здоров'я», – йдеться в повідомлення.

Під час наради йтиметься і про проблеми масового відключення теплопостачання. За словами Безсмертного, попередження про це надходять з різних регіонів України, в тому числі й з Києва.


XS
SM
MD
LG