Доступність посилання

ТОП новини

Платіні: Якщо стадіон у Києві не буде готовий, Євро-2012 в Україні не буде


Так само, якщо не буде готова Варшава, чемпіонату не буде в Польщі, заявив президент Європейського союзу футбольних асоціацій у п’ятницю ввечері агентству «Ройтерз».

Мішель Платіні, перебуваючи в Афінах, наголосив, що вирішальним для такого рішення буде можливість чи неможливість добудувати головний столичний стадіон вчасно.

«Якщо за рік до початку (чемпіонату) стадіон не почнуть, то закінчити його буде неможливо, і ми скажемо «ні». Політики в Україні знають: якщо головний стадіон у Києві не буде готовий, нас там не буде», – сказав він.

Дещо раніше в п’ятницю такі слова свого шефа категорично заперечував спеціальний радник президента УЄФА Вільям Ґаяр.

Уранці цього дня польський щоденник Dziennik надрукував інтерв’ю з Платіні зі словами, що Польща, можливо, муситиме проводити чемпіонат Європи з футболу 2012 року сама, без України, якщо Київ не встигатиме підготувати свій стадіон до чемпіонату.

Міністр спорту Польщі Мірослав Джев’єцький у відповідь заявив, що його країна зробить усе, щоб провести Євро-2012 разом із Україною.

Щойно в середу після засідання УЄФА в швейцарському місті Ньйоні Платіні висловлював повну впевненість, що підготовка до чемпіонату, яка раніше викликала занепокоєння, тепер знову йде за графіком.

А в четвер генеральний секретар УЄФА Дейвід Тейлор заявив, що останні звіти про підготовку обох країн позитивні, але європейський футбольний союз особливо уважно стежить за становищем у Києві.
XS
SM
MD
LG