Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко доручив упродовж години відновити в Києві постачання газу


Президент України Віктор Ющенко доручив голові НАК «Нафтогаз України» Олегу Дубині та міському голові Києва Леоніду Черновецькому упродовж години відновити в будинках мешканців столиці постачання тепла та газу.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

За її словами, таке дорученя керівник держави дав, зважаючи на численні скарги киян, у будинках яких відсутнє теплопостачання та газ.

Прес-секретар підкреслила, що Президент тримає на особистому контролі ситуацію в Києві та в цілому по Україні.

І. Ванникова нагадала, що у вівторок, 16 грудня, В. Ющенко проведе нараду з головами облдержадміністрацій та мерами міст України у зв’язку з аналогічними київським проблемами в регіонах.

***

Ще до цієї заяви І. Ванникової голова «Нафтогазу України» Олег Дубина заявив, що подачу газу у Києві для підприємств ЖКГ відновлять увечері, 13 грудня, повідомив Урядовий портал.

Керівник «Нафтогазу» наголосив, що Київська міська державна адміністрація досі не перерахувала жодної копійки за накопичені борги за спожитий газ. Однак, за його словами, кияни, у першу чергу діти і люди похилого віку, не повинні страждати через недбалість столичної влади.

О. Дубина заявив, що чекає на те, що КМДА розрахується за спожитий газ до вівторка.

У Києві склалася критична ситуація із розрахунками за спожитий підприємствами житлово-комунальними господарствами газ.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на брифінгу у п’ятницю заявила, що у відключенні тепла у Києві винен міський голова столиці Леонід Черновецький. Прем’єр зазначила, що всі кияни, які на сьогодні 100-відсотково оплачують тепло і гарячу воду, стали «заручниками цієї неадекватної людини, яка називається мером Києва».

Ситуація з розрахунками столичної влади за газ розглянуть найближчим часом на спеціальному засіданні Кабінету міністрів України.

XS
SM
MD
LG