Доступність посилання

ТОП новини

Українські урядовці лаються навколо проблем із газом у Києві


В уряді всю вину за кризу з гарячою водою й опаленням у значній частині української столиці складають на мера Києва, у київській міськдержадміністрації натомість – на прем’єра й Кабмін.

Пресова служба Кабінету Міністрів, повідомляючи в неділю, що постачання тепла й гарячої води в Києві відновлено, просто в заголовок винесла заяву, що це сталося «після втручання Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко».

Урядове повідомлення нагадує, що «кошти, не сплачені київською владою за газ, будуть стягнути з рахунків мерії Києва через суд».

Пізніше в неділю компанія «Київенерго», щоправда, оголосила, що гаряче водопостачання в Києві цілком відновлять тільки в вівторок – на відновлення цього процесу, яке почали в неділю, за технологічними вимогами піде не менш як дві доби.

Тим часом компанія «Нафтогаз України» повідомила, що її дочірні компанії, серед яких «Газ України», поновили подачу газу для підприємств житлово-комунального господарства Києва ввечері в суботу.

При цьому керівник «Нафтогазу» Олег Дубина нагадав, що Київська міська державна адміністрація так і не переказала ні копійки для погашення накопичених боргів за спожитий газ, що й стало причиною обмежень подачі газу, повідомила пресова служба Кабінету Міністрів.

Через ці обмеження з газом в значній частині Києва ще в четвер-п’ятницю припинили постачання гарячої води.

Повідомляючи в суботу слова Олега Дубини, управління у зв’язках із засобами інформації Cекретаріату Кабміну пригадало сказані ще в п’ятницю слова Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, яка заявила тоді, що у відключенні тепла у Києві винен мер Леонід Черновецький.

За її словами, «всі кияни, які на сьогодні стовідсотково оплачують тепло і гарячу воду», стали заручниками «цієї неадекватної людини, яка називається мером Києва».

У суботу ж управління у зв’язках із засобами інформації Cекретаріату Кабміну повідомляло, що Тимошенко на терміновій нараді «примусила» мера Черновецького відновити теплопостачання та подачу гарячої води киянам і «знайшла вихід із ситуації з відновленням теплопостачання та постачання гарячої води», який полягає в тому, що необхідні для цього кошти будуть через суд списані з рахунків мерії Києва».

КМДА звинувачує в відповідь

А Черновецький у суботу звинуватив Тимошенко в дестабілізації ситуації в Києві й заявив, що відключення тепла в столичних будинках відбувалося «з відома Прем’єр-міністра» «з метою дестабілізації ситуації в столиці та організації перевиборів».

Як сказав Черновецький, ситуацію вдалося змінити «тільки завдяки втручанню Президента Віктора Ющенка», який «став на бік киян».

А в неділю, коментуючи аварійне вимкнення газу на Лісовому масиві в Деснянському районі Києва, голова Деснянської райдержадміністрації Юрій Захаричев заявив, що в цих подіях винна «політика уряду», яка «вже давно стала інструментом шантажу й тиску».

Ці його слова поширила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG