Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко сподівається на ухвалення бюджету-2009 до Нового року


Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до Верховної Ради з проханням розглянути проект державного бюджету на наступний рік, зареєстрований у парламенті.

Сьогодні на нараді з членами Кабміну з питань узгодження макроекономічних показників на 2009 рік Тимошенко зазначила, що проект держбюджету був розроблений влітку, ще до виникнення світової фінансової кризи, і на сьогодні ані уряд, ані парламент не мають права втрачати час.

Прем'єр вважає, що створена в парламентi коалiцiя зможе забезпечити ухвалення державного бюджету-2009 й урядової програми з подолання кризи до Нового року.

За словами Тимошенко, в цьому питаннi є розумiння з боку спiкера Верховної Ради.

«Бюджет 2009 року буде незвичайно важким, тому що на кiнець року ми не спостерiгаємо вiдновлення свiтових ринкiв збуту металопродукцiї, хiмiї. Ми не бачимо стабiлiзацiї цiн на свiтових ринках агропродукцiї. Ми зобов'язанi дати країнi стабiльнiсть, прогнозованiсть i зробити так, щоб всi нашi антикризовi заходи вiдобразилися в проектi бюджету на 2009 рiк», – зазначила Тимошенко.

Вона пояснила, що в планах уряду спiльно з бюджетним комiтетом Верховної Ради доопрацювати нинiшній проект держбюджету i винести його на розгляд парламенту вже наступного тижня.
XS
SM
MD
LG