Доступність посилання

ТОП новини

Понад 3 тисячі підприємців протестували в Мінську


Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода з білоруської столиці, акція протесту приватних підприємців була санкціонована владою і пройшла без ексцесів та порушення громадського порядку.

Представники малого бізнесу протестують проти того, що з 1 січня 2009 року в Білорусі планують скасувати пільговий режим для індивідуальних підприємців при ввезенні ними товарів із сусідньої Росії – оскільки закінчується дія відповідного пункту указу, підписаного президентом Олександром Лукашенком влітку 2005 року.

Відтак з нового року малі підприємці повинні мати повний комплект документів на ввезений товар і платити 18 відсотків податку.

В результаті цього кроку, як стверджуть підприємці, близько 100 тисяч осіб у Білорусі можуть втратити свій бізнес і працю як таку.

Учасники сьогоднішньої акції протесту в Мінську тримали гасла «Нові умови для підприємців – достойний внесок у світову кризу», «Вам не потрібні наші податким – скасуйте їх!».

За словами одного з лідерів підприємницького руху Анатолія Шумченка, якщо найближчим часом уряд Білорусі не відгукнеться на вимоги приватних підприємців, «люди вийдуть на стихійні акції» і дійдуть аж до «Будинку уряду».

XS
SM
MD
LG