Доступність посилання

ТОП новини

МВС не пов’язує сплеск злочинності з економічною кризою


Міністерство внутрішніх справ фіксує сплеск злочинності в державі, але він є сезонним, і у даний час не можна говорити, що він є наслідком економічної кризи в Україні.

Про це сьогодні заявив заступник міністра внутрішніх справ, керівник міліції громадської безпеки Олександр Савченко.

З іншого боку, за його словами, погіршення матеріального становища може спонукати представників певних соціальних груп до правопорушень. Однак він категорично не погоджується з думкою про причетність до скоєння злочинів людей, звільнених з роботи через кризу.

«По-перше, це ображає наших громадян. А по-друге, люди, які звикли тяжко працювати... далеко не у кожного підніметься рука взяти кастет чи ніж і вийти на широку дорогу», – наголосив Савченко.

Водночас, за його словами, стурбованість міліції викликають інші категорії громадян. Він повідомив, що в Україні офіційно зареєстровано майже 240 тисяч хронічних алкоголіків та понад 150 тисяч наркозалежних, додавши, що за оцінками фахівців, ці цифри потрібно помножити, щонайменше, на 10, щоб отримати дійсну кількість таких осіб.

«Тобто, це мільйони людей, які можуть під впливом кризи, чисто фізичної, піти на те, щоб здобути якісь кошти», – зазначив заступник міністра.

Тим часом міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликав не лякати українцiв «якимсь небаченим» сплеском злочинностi і запевнив, що мiлiцiя здатна протистояти злочинам.
XS
SM
MD
LG