Доступність посилання

ТОП новини

У БЮТ та Блоці Литвина не проти, щоб до коаліції долучилася Партія регіонів


Про це в ефірі Радіо Свобода заявили народні депутати Святослав Олійник (БЮТ) та Валерій Баранов (Блок Литвина).

«БЮТ та Партія регіонів – це політичні сили лідерського плану. Ці лідери зобов’язані давати відповідь на виклики. Але зараз вийшло так, що один лідер вийшов із переговорного процесу, а Тимошенко знайшла спільну мову з тими, хто відгукнувся на пропозицію. Я не проти, щоб до коаліції долучилася Партія регіонів», – сказав бютівець Святослав Олійник.

Його підтримав депутат від фракції Блок Литвина Валерій Баранов: «Сьогодні є два лідери – це БЮТ та Партія регіонів, які сьогодні не можуть домовитись про крісло прем’єра. Вони розмовляють однією мовою. Я теж не проти, щоб Партія регіонів долучилася до коаліції».

«Вимога підписувати коаліційну угоду кожним народним депутатом була у попередніх двох неконституційних регламентах Верховної Ради, оскільки Конституційний Суд визнав ці регламенти неконституційними. Конституційний Суд постановив, що суб’єктами коаліції є виключно фракції. І одноосібний вхід чи вихід депутата не впливає на долю коаліції. Саме тому не 246 ні 248 підписів під коаліційною угодою не буде. Цього не вимагають юридичні джерела. Рішення фракції НУНС відбулося шляхом збору більшості голосів», – сказав Святослав Олійник.

При цьому він наголосив: «Формально, юридично коаліція існує. Абсолютно легітимно на підставі рішень фракцій коаліція створена. І на цьому в юридичному питанні ми ставимо крапку. Подальші юридичні дії щодо коаліції можуть бути тільки тоді, коли хтось із учасників коаліції, якась фракція, вийде з неї. Але існує фактична ситуація. Парламент в цих умовах має вирішувати конкретні питання».

XS
SM
MD
LG