Доступність посилання

ТОП новини

Блок Литвина підписав коаліційну угоду з застереженнями


Фракція Блоку Литвина «неухильно дотримуючись положень своєї передвиборчої програми, яку підтримали виборці» підписала угоду про створення коаліції з застереженнями, йдеться в заяві фракції.

Зокрема, у розділі «Пріоритетні завдання у сфері економіки» до пункту «Запровадження повноцінного ринку землі» застереження блоку Литвина полягає в тому, що це не має стосуватися земель сільськогосподарського призначення, оскільки «реалізація повноцінного ринку земель сільськогосподарського призначення у коротко- і середньостроковій перспективі призведе до скупівлі та зосередження головного багатства України в руках латифундистів та іноземців».

Також у блоці Литвина вважають передчасною реалізацію пункту угоди щодо ухвалення закону про визнання учасників національно-визвольних змагань борцями за незалежність України (в частині, що стосується ОУН-УПА).

Крім того, ця політична сила має застереження і щодо розділу про сферу зовнішньої політики. Зокрема, «литвинівці» вважають, що оптимальним і таким, що найбільше відповідає національним інтересам України, зовнішньополітичним вибором є активний нейтралітет країни.

Сьогодні угоду про створення коаліції між БЮТ, НУНС та блоком Литвина опублікувала газета «Голос України».

XS
SM
MD
LG