Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко занепокоєний стрімким ростом безробіття в Україні


Президент Віктор Ющенко стурбований динамікою зростання безробіття в Україні, про це він повідомив, відкриваючи нараду з питань мінімізації цієї проблеми.

За словами глави держави, в Україні немає якогось одного органу влади, який міг би самостійно впоратися з проблемою безробіття, тому, на думку Ющенка, важливо, щоб представники усіх органів влади «говорили одним голосом» про те, що відбувається в Україні.

Президент навів статистичні дані, згідно з якими станом на 1 грудня офіційно безробітними вважалися понад 694 тисячі людей. При цьому Ющенко зазначив, що з початку року приріст цього показника склав 12%.

Він навів прогноз експертів, за яким станом на 1 січня наступного року безробітними можуть стати вже 870 тисяч людей, а на 1 квітня – понад півтора мільйона українців.

За словами Президента, результатом сьогоднішньої наради має стати вироблення спільного плану дій з мінімізації втрат робочих місць.

Вчора міністр праці й соціальної політики Людмила Денисова спрогнозувала, що до кінця цього року за допомогою з безробіття до центрів зайнятості звернеться 940 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG