Доступність посилання

ТОП новини

Китайську правозахисницю засудили на два роки ув’язнення


Ні Юйлань затримали ще в квітні і звинуватили в «перешкоджанні виконанню службових обов’язків» після того, як вона намагалася перешкодити зносити її приватний будинок у Пекіні.

Про вирок суду повідомив чоловік Ні Юйлань, який додав, що з усіх родичів на процес допустили лише одну доньку, хоча перепустки до зали суду мали всі.

У листопаді знесення будинку, який батьки Ні Юйлань купили в 1950-х роках, закінчили. Будинок стояв у колишньому районі приватної забудови, який виселили і знесли ще кілька років тому – там планується будівництво урядових, офісних і багатоквартирних житлових будинків.

Юрист за освітою, 47-літня Ні Юйлань давно виступає проти конфіскацій землі владою і вже організовувала примусово виселених на протести проти таких виселень і знесень житла, які вони називають незаконними.

2002 року, як повідомляють, її побила поліція, коли вона фотографувала знесення іншого будинку; відтоді Ні Юйлань ходить на милицях. Пізніше того ж року її арештували за протест проти того побиття і засудили на рік ув’язнення.

Примусові виселення за наказом влади, щоб звільнити землю для будівництва, є в Китаї однією з найгостріших соціальних проблем.
XS
SM
MD
LG