Доступність посилання

ТОП новини

Стали відомі попередні причини загибелі шахтарів у Кривому Розі


Причиною загибелі двох гірників на шахті «Ювілейна» в Кривому Розі, за попередніми даними, був технологічний вибух.

Про це Радіо Свобода повідомили в Криворізькому гірничо-промисловому територіальному управлінні Держгірпромнагляду України.

За інформацією відомства, на шахті порушили графік здійснення вибухових робіт: їх почали проводити із запізненням, тоді, коли до копальні вже зайшли працівники третьої зміни.

Через вибух були смертельно вражені 34-річний гірничий майстер та 35-річний прохідник. Особи загиблих встановлені, тіла витягли на поверхню.

Криворізьке гірничопромислове управління Держгірпромнагляду призупинило проведення вибухових робіт на шахті до завершення розслідування. Остаточні висновки щодо причин інциденту має зробити спеціальна комісія на чолі з начальником управління Олегом Чередниченком.

Шахта «Ювілейна» належить криворізькому ВАТ «Суха балка», яке є одним із найбільших підприємств з видобутку залізної руди підземним способом на території України.

Останній груповий нещасний випадок на цьому підприємстві стався торік, тоді там загинуло четверо людей. Вони були смертельно травмовані сильною повітряною хвилею.
XS
SM
MD
LG