Доступність посилання

ТОП новини

США готуються зміцнити зв’язки з Україною


Підготована до підписання заява про нове стратегічне партнерство має на меті дати сигнал Росії, повідомив заступник помічника державного секретаря США Дейвід Меркел.

Ідеться про те, щоб відкинути заявку Москви на сферу впливу вздовж російських кордонів. Документ є лише заявою й не має прямої юридичної сили, але він визначає галузі співпраці Вашингтона і Києва і повторює тверду прихильність США вступові з часом України до НАТО, повідомляє агентство «Асошієйтед Прес».

«Це чіткий сигнал із боку США і України, що їхнє партнерство міцне і що Україна впевнено йде шляхом до демократії і європейської інтеграції», – сказав Меркел.

Хартія про стратегічне партнерство стосується широкого кола галузей співпраці, включно з економічним розвитком і обороною, й містить обіцянку США посилити навчання і оснащення українського війська через програми НАТО.

Хартію підпишуть сьогодні в Вашингтоні міністр закордонних справ України Володимир Огризко і державний секретар США Кондоліза Райс. Церемонія підписання призначена в Держдепартаменті на південь місцевого часу (сьому вечора за Києвом).
XS
SM
MD
LG