Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко, Стельмах, Балога планували заробити більше 4 мільярдів гривень – Прем’єр


Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що в результаті незаконних операцій, здійснених через банк «Надра», їхні організатори, серед яких – Президент України Віктор Ющенко, голова Нацбанку Володимир Стельмах і глава Секретаріату Президента Віктор Балога, планували заробити 4,55 млрд. грн.

Ппро це вона заявила сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів.

За словами Прем'єра, з 7,1 млрд. грн., виділених банку «Надра» Національним банком, на повернення депозитів пішло 100 млн. грн., на видачу кредитів - 500 млн. грн., а сума, що залишилася, була конвертована у валюту за курсом НБУ, який був значно нижчим за ринковий курс. Потім, сказала Ю. Тимошенко, з урахуванням зростання курсу, планувалося перевести валютні кошти в гривню, і після зміцнення гривні на рівні приблизно 6 грн. за долар знов перевести у валюту.

«Вони планували через таку операцію купити гривню у великому обсязі, потім тримати на рахунках і чекати, поки (курс) гривня-долар стане на своє місце – 6-6,5 грн. за долар, і після цього купити долари… Це давало їм можливість заробити чистими за буквально декілька десятків днів 4 млрд. 550 млн. грн. І безумовно, в цьому були задіяні всі учасники процесу: Президент, голова Нацбанку, пан Шаповалов його заступник, Дмитро Фірташ і Віктор Балога, який був асистентом всієї цієї операції», – заявила Прем'єр.

Також Ю. Тимошенко зазначила, що цього року дефіциту долара в Україні не було, і за наявності 131,8 млрд. доларів попит був лише на 84,9 млрд. доларів.

«Ці цифри доводять, що ніякого дефіциту долара на внутрішньому ринку України не було», – сказала Прем’єр.

Ніхто з тих, кого Юлія Тимошенко згадала під час брифінгу, поки що не відреагував на вищезгадані звинувачення. Ми уважно стежимо за розвитком подій і негайно будемо інформувати вас про всі заяви з приводу звинувачень Прем’єра України.


XS
SM
MD
LG