Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ (МП) хоче підтримати кандидатуру Сабодана на патріарха РПЦ


Під час поховання Патріарха РПЦ Алексія ІІ, 9 грудня 2008 р.
Під час поховання Патріарха РПЦ Алексія ІІ, 9 грудня 2008 р.
Єпископат Української православної церкви Московського патріархату має намір підтримати кандидатуру митрополита Київського та всієї Русі Володимира (Сабодана) під час голосування на Помісному соборі Російської православної церкви при обранні нового патріарха.

Як повідомила прес-служба предстоятеля УПЦ (МП), таке рішення міститься у зверненні архієреїв до митрополита Володимира, озвученому на розширеному засіданні Священного синоду УПЦ (МП) у суботу.

«Ми вважаємо Вас гідним кандидатом на першосвятительський патріарший престол і запевняємо, що підтримаємо Вашу кандидатуру під час голосування на Помісному соборі Російської православної церкви. Саме Ви здатні стати тим взірцем.., який шукають сьогодні віряни нашої Церкви», – йдеться у зверненні єпископату.

Архієреї УПЦ (МП) висловили впевненість, що митрополит Володимир є гідним кандидатом на патріарший престол, який може «мудро керувати церковним кораблем».

У свою чергу митрополит Володими (Сабодан) подякував єпископату УПЦ за довіру, але від відповіді та коментарів утримався, зазначили в прес-службі Предстоятеля УПЦ Московського патріархату.

Патріарх Російської православної церкви Алексій ІІ помер 5 грудня. Нового главу РПЦ мають обрати на Помісному соборі 27-29 січня 2009 року. Інтронізація новообраного патріарха запланована на 1 лютого. Місценаступником патріаршого престолу наразі є митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG