Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ заявив, що подає до суду на Тимошенко


В інтерв`ю телеканалу «Інтер» у неділю бізнесмен Дмитро Фірташ сказав, що подає позов у британський суд на Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко за звинувачення у фінансових оборудках банк «Надра».

Бізнесмен наголосив, що Прем’єр-міністр висунула дуже серйозні звинувачення банку і він не має права мовчати. «Банк «Надра» – це п’ятий банк в країні, третій за обсягом готівкової мережі, тобто це банк, по суті, для населення, тому дуже важливо, щоб банк працював нормально», – зауважив він.

За словами Дмитра Фірташа, всі кошти від Національного банку України банком були отримані під його особисту гарантію. Він підкреслив, що всі ці кошти пішли на виплату вкладникам та виплату зовнішніх боргів.

Бізнесмен зауважив, що заяви Юлії Тимошенко про причетність до незаконних оборудок негативно могли вплинути на долю банку. Він наголосив, що після краху «Промінвестбанку» українська банківська система б не витримала «падіння» ще одного банку.

Крім того, Дмитро Фірташ наголосив, що цей позов має бути й показовим: «В цій країні за 16 років жоден чиновник ніколи не відповідав за свої вчинки. Я б дуже хотів, щоб це стало дуже зрозумілою відповіддю для всіх».

20 грудня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що не має наміру бути учасником нинішньої владної команди, і переходить в опозицію до Президента України Віктора Ющенка.

«Я чітко заявляю, що я перебуваю в опозиції до таких урядовців, як Президент України, голова Національного банку, до всіх злочинних угруповань, які їх оточують. Я буду разом із країною, разом із народом України, боротися за те, щоб в Україні таких явищ (спекулятивної девальвації гривні, – ред.) не було», – сказала Юлія Тимошенко.

Прем'єр також висловила жаль у зв'язку з тим, що під час президентських виборів 2004 року підтримала кандидатуру Віктора Ющенка як порядної і чесної людини.

За словами Юлії Тимошенко, тільки публічне оприлюднення інформації про такі афери дозволить Україні очиститися від таких людей. «Мовчання – це практично співучасть в усіх цих процесах. Я співучасником таких речей не буду», – заявила вона.

Юлія Тимошенко наголосила, що тільки завдяки її діям і публічним заявам ситуація на валютному ринку країни почала стабілізуватися.
XS
SM
MD
LG