Доступність посилання

ТОП новини

Банки України продаватимуть валюту з 10:00 до 14:00


Національний банк України від сьогодні посилив правила торгівлі іноземною валютою.

За постановою НБУ, банки зобов'язані проводити операції з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти за гривні протягом часу функціонування Системи підтвердження договорів на міжбанківському валютному ринку Національного банку.

При цьому банки проводять операції зі своїми клієнтами (окрім банків) у рамках самого банку з 10:00 до 14:00, між собою – з 14:00 до 16:00.

«Банк від свого імені здійснює купівлю іноземної валюти від своїх клієнтів (окрім банків) за узгодженим з ними курсом і продає її власним клієнтам (окрім банків) також за узгодженим курсом», – йдеться в постанові НБУ.

Крім того, якщо сума купленої банком у своїх клієнтів валюти не задовольняє потреби інших його клієнтів, то банк включає цю суму в заявку на участь у Системі підтвердження договорів. Надмірну суму банк також виносить на продаж у Систему підтвердження договорів.


Як йдеться в постанові, у разі потреби банк бере участь у Системі підтвердження договорів з іншими банками тільки як покупець або як продавець кожного виду іноземної валюти.

«Банки також зобов'язані здійснювати валютні операції між собою за узгодженим курсом», – наголошується в постанові. Куплену іноземну валюту банк продає своїм клієнтам (окрім банків) також за визначеним курсом.

У разі перевищення встановленого ліміту валютної позиції банк зобов'язаний продати таке перевищення не пізніше наступного банківського дня. Якщо банк не зможе цього зробити, він повинен продати валюту Нацбанку за офіційним курсом.

XS
SM
MD
LG