Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські римо-католики зустрічають Різдво просто неба


Різдвяна меса християн західного обряду в місті й цього року, як уже 10 років поспіль, проходитиме на майданчику біля підніжжя будівлі колишнього костелу, який наразі перебуває у приватній власності.

Богослужіння має розпочатися о 20:00. Службу Божу відправить єпископ Харківсько-Запорізької єпархії Римо-католицької церкви в Україні Станіслав Падевський.

Серед молитов, які цього вечора мають пролунати біля костелу, – молитва за повернення храму вірянам.

«Серце щемить, що ці стіни не можуть обігріти Дитятко Ісуса, захистити його від снігу та дощу, бо дах костелу знищено. Але Ісус теж народився в холодній стайні, на сіні – і це наближає нас до Нього», – кажуть віруючі.

Справа про повернення колишньої будівлі костелу, яка зараз де-юре належить одній із фірм, яку пов’язують із екс-прем’єром Павлом Лазаренком, вже близько десятиліття розглядають в судах.

Доки триває судова тяганина, дніпропетровські римо-католики мають для молитов лише невеличку капличку, яка не вміщає всіх віруючих.

Із серпня минулого року люди почали проводити молебні під стінами храму, який вважають своїм: щосереди просто неба вони відбувають нічні чування, а щонеділі – меси.

Римо-католицький костел Дніпропетровська, що є історичною пам'яткою, був побудований в 1887-90 роках.

У Дніпропетровську офіційно зареєстровано кілька сотень парафіян Римо-католицької церкви.

XS
SM
MD
LG