Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії: роль України в конфлікті в Грузії – злочин


Дмитро Медведєв заявив, що роль України в конфлікті в Грузії є злочином проти україно-російських відносин.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента Росії.

«Те, що низка українських керівників, по суті, ухвалювала рішення щодо того, щоб поставляти зброю Грузії й направляти в Грузію людей, навчених для того, щоб стріляти по російських Збройних Силах, інакше як злочином проти російсько-українських відносин назвати не можемо. Це назавжди залишиться в нашій пам'яті безвідносно до долі тих чи інших людей», – сказав він.

При цьому Медведєв зазначив, що проблеми в україно-російських відносинах викликають у нього почуття досади.

«Між Росією й Україною мають бути особливі відносини – відносини братні, відносини, основані на тисячолітній історії, на спільних цінностях, близькому зв'язку економік, генетичному зв'язку між людьми», – зазначив Президент Росії.

Медведєв також наголошує, що останнім часом нічого гарного в напрямку зміцнення взаємин України й Росії зроблено не було.

Тим часом президент Грузії Михаїл Саакашвілі заперечує участь українців у збройному конфлікті з Росією.

А Міністерство закордонних справ України пояснює заяви Росії щодо поставок Україною зброї в Грузію бажанням перекласти на Україну відповідальність за збройний конфлікт у Грузії.

Росія називає Україну лідером із поставок зброї в Грузію протягом 2004-2007 років.

2 жовтня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін під час зустрічі з Тимошенко обвинуватив Україну в продажі зброї Грузії під час військового конфлікту в цій країні.

2 вересня Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію із розслідування законності поставок Україною зброї в Грузію.

19 грудня Рада заслухала звіт цієї комісії, однак вирішила не призупиняти поставки військової техніки й озброєння в Грузію.

XS
SM
MD
LG