Доступність посилання

ТОП новини

Парламент схвалив антикризові заходи в будівництві


Верховна Рада сьогодні ухвалила закон «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» у другому читанні і в цілому.

За таке рішення проголосували 410 із 445 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Закон передбачає, зокрема, що уряд виділятиме кошти на завершення будівництва об’єктів, які мають готовність більш як 70% – у 2009 році, і більш як 50% – у 2010 році.

Кошти на фінансування добудови об’єктів, які готові на менш як 50%, виділятимуть лише після повного закінчення фінансування об’єктів зі ступенем готовності відповідно більш як 70% та понад 50%.

У законі визначені основні джерела фінансування таких кроків. Це, зокрема, кошти держбюджету, Стабілізаційного фонду, кошти місцевих бюджетів, а також інвестиції фізичних та юридичних осіб.

При цьому депутати внесли до закону поправку, що передбачає в державному бюджетi на 2009 рiк видiлення 0,5% ВВП на програму будiвництва так званого «доступного житла». Парламент доручив уряду запровадити механізм використання зазначених коштів як перший внесок громадян при купівлі житла через отримання іпотечного кредиту.

Верховна Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні 11 грудня.

Ранiше мiнiстр регiонального будiвництва Василь Куйбiда повiдомляв, що вартiсть квадратного метра житла в Українi наступного року може впасти на 20% за умови ухвалення парламентом урядового антикризового законопроекту у сферi будiвництва.

XS
SM
MD
LG