Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський закликав до миру на Близькому Сході


Папа Римський Бенедикт XVI під час урочистої Різдвяній літургії, яку він відслужив у соборі Святого Петра, закликав до відновлення миру на Близькому Сході, до милосердя та солідарності.

«Бог – там, де люди відмовляються від насильства, – наголосив Понтифік, – саме цим людям Господь дарує мир... Давайте помолимося за спільне розуміння того, що як будуть відриті серця, тоді будуть відриті й кордони».

Разом із Папою Римським месу служили впливові члени Римської курії, католицькі кардинали, архієпископи та єпископи.

Тексти Священного Писання під час меси читали понад 60 різними мовами.

У Вифлеємі архієпископ Католицької церкви Фуад Твал, який має титул Патріарха Єрусалимського, під час урочистої Різдвяної служби закликав до миру на Близькому Сході. Служба відбувалася в Храмі Різдва, збудованому над печерою, в якій, за переказами, народився Ісус Христос.

24–25 грудня Рiздво Христове святкують не лише католики, а й представники практично всiх християнських конфесiй свiту, зокрема і більшості Православних Церков.

Виняток становлять православнi України, Росiї, Сербiї, Грузiї та Святої землi, більша частина греко-католиків, а також окремі нечисленні громади інших християнських конфесій, якi святкують Різдво 6–7 січня.
XS
SM
MD
LG