Доступність посилання

ТОП новини

Президент обіцяє підписати бюджет на 2009-ий рік вже в суботу


Президент України Віктор Ющенко у випуску програми «Свобода» на телеканалі «Інтер» заявив, що підпише ухвалений Верховною Радою України урядовий бюджет на 2009 рік.

«Ми сьогодні маємо брати до уваги ті обставини, які відбулись. Бюджет прийнятий, я його підпишу. Завтра Володимир Михайлович (Литвин) його подасть – завтра підпишу. Тому що це вже процесуально потрібно, щоб процес пішов, і як документ він почав працювати», – наголосив В. Ющенко.

Водночас він вчергове піддав жорсткій критиці сам документ. Серед іншого, Президент наголосив, що цей фінансовий документ, не дивлячись на арифметичне збільшення соціальних виплат, реально зменшує їх. Він також не погодився з думкою, що поганий бюджет краще, ніж ніякого. В. Ющенко навів паралелі з ухваленням бюджету поточного року, який також ухвалювався наприкінці грудня. Президент зауважив, що бюджет цього року негативно позначився на українській економіці.

Глава держави повідомив, що у п'ятницю розмовляв з В. Литвиним про те, що роботу парламенту 12 січня необхідно розпочати з ухвалення комплексного антикризового закону.
XS
SM
MD
LG