Доступність посилання

ТОП новини

Рада Безпеки ООН закликала Ізраїль і «Хамас» негайно відновити перемир’я


Після одного з повітряних ударів Ізраїлю. 27 грудня 2008 р.
Після одного з повітряних ударів Ізраїлю. 27 грудня 2008 р.
Ізраїль другий день поспіль продовжує бомбардування Смуги Газа, яку контролює угруповання «Хамас». У відповідь бойовики «Хамасу» ракетами обстрілюють ізраїльську територію.

Загинули понад 300 палестинців і один ізраїльтянин. Поранено близько 900 осіб.

У неділю ізраїльські літаки завдали ударів по палестинській території на кордоні із Єгиптом. Мета цих ударів – зруйнувати, за твердженням влади Ізраїлю, тунелі, через котрі палестинські бойовики отримують зброю і вибухівку.

Ізраїль оголосив особливий стан на півдні країни і розпочав мобілізацію резервістів.

Міністр оборони Егуд Барак заявив, що не виключена сухопутна операція у Смузі Газа – з метою покласти край ракетним обстрілам.

Раніше, у суботу, держсекретар США Кондоліза Райс заявила, що угруповання «Хамас» несе відповідальність за нещодавнє припинення перемир’я і новий спалах насилля у Смузі Газа. КондолізаРайс закликала негайно відновити перемир’я між Ізраїлем і «Хамасом».

Місто Газа. Палестинці дістають тіла загиблих із зруйнованої частини колишнього офісу голови Палестинської автономії Махмуда Аббаса. 27 грудня 2008 р.
До негайного припинення бойових дій закликав також Європейський Союз.

Припинити насилля на Близькому Сході закликав і Папа Римський Бенедикт XVI. «Я закликаю до припинення насилля, будь-які прояви якого потрібно засудити, і відновлення перемир’я у Смузі Газа. Я прошу тих, хто несе відповідальність за нинішню ситуацію, проявити гуманність і мудрість. Я прошу міжнародну спільноту зробити усе можливе, щоб допомогти ізраїльтянам і палестинцям вийти з цього глухого кута, не піддаватися викривленій логіці конфлікту і насилля, а натомість вибрати шлях діалогу і переговорів», – заявив Бенедикт XVI.

Арабські країни різко засудили дії Ізраїлю. На середу скликають позачергове засідання Ліги арабських держав.

Ізраїль заявляє, що його військова операція – це серйозно і надовго.

Військова операція, яку в суботу почав Ізраїль у смузі Газа, повинна покласти край ракетним обстрілам з боку палестинських бойовиків, вона не буде ні простою, ні швидкою, сказав міністр оборони Ехуд Барак.

У низці країн Близького Сходу – Єгипті, Ємені, Лівані – пройшли антиізраїльські демонстрації.

Керівник Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що ісламські країни повинні «покарати» Ізраїль за атаки на Газу.

********
Внаслідок авіаударів Ізраїлю по Смузі Газа поранено громадянку України з дитиною

За повідомленням прес-служби Міністерства закордонних справ України, вони отримали поранення склом у момент вибуху однієї з бомб.

Посольство України в Ізраїлі підтримує зв’язок з українцями у Смузі Газа, щоб у разі необхідності надати можливе сприяння.



ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG