Доступність посилання

ТОП новини

У світі протестують проти воєнної операції в Смузі Газа


У деяких країнах сьогодні відбуваються акції протесту проти воєнної операції Ізраїлю в Смузі Газа.

Пакистан назвав обстріл об’єктів «Хамасу» «контрпродуктивним» та закликав припинити насильство.

В Ірані десятки тисяч людей взяли участь у маніфестації в Тегерані. Тут проводили набір добровольців для допомоги палестинцям.

У Багдаді проти дій Ізраїлю протестували близько тисячі прихильників радикального лідера іракських шиїтів Моктади аль-Садра.

В Індонезії майже тисяча студентів висловила свою підтримку палестинцям, розмахуючи палестинськими прапорами та вигукуючи: «Ізраїль – справжній терорист».

Британський уряд знову закликав сторони до перемир’я. Міністр закордонних справ Великобританії Девід Мілібенд заявив, що «втрата будь-якого невинного життя є неприйнятною, а зараз ідеться про масову загибель людей, серед яких цивільне населення, діти».

Натомість канцлер Німеччини Анґела Меркель звинуватила «Хамас» у загостренні конфлікту через обстріл ізраїльської території та відмову від перемир’я.

Сьогодні міністр оборони Ізраїлю Егуд Барак заявив, що країна веде «тотальну війну» проти угруповання «Хамас» у Смузі Газа.

Від суботи бомбардували понад 200 об’єктів «Хамасу».

В Ізраїлі мобілізовані 6,5 тисяч резервістів – у підготовці до можливого наземного вторгнення. До кордону з Газою стягують війська та бронетехніку.

За даними палестинської сторони, загинули понад 300 людей, сотні – поранені. Як повідомляє ООН, серед загиблих – більш ніж 50 мирних жителів.

Представники «Хамасу», зі свого боку, продовжують обстрілювати ракетами південь Ізраїлю. В місті Ашкелон загинув один місцевий житель, 7 – поранені.

XS
SM
MD
LG