Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: Україна продовжує спроби витіснення російського флоту з Криму


Росiя розраховує, що її Чорноморський флот зможе залишитися в Севастополi й пiсля 2017 року, i закликає Україну не полiтизувати це питання.

«Зрозумiло, ми б вважали за краще, щоб наш флот i далi базувався там, де вiн базувався столiттями, але тут уже, як складеться полiтична кон'юнктура. Подивимося», – зазначив перший заступник голови Міністерства закордонних справ Росії Андрiй Денисов.

За його словами, протягом року Україна неодноразово вживала заходiв з витіснення росiйського Чорноморського флоту. «Це своєрiдна лiнiя психологiчного тиску на росiйську сторону, яка простежувалася протягом усього 2008 року, лiнiя на витискування нашого Чорноморського флоту з Севастополя, причому ще до закiнчення термiну дiї угоди», – наголосив росiйський дипломат.

Така реакція МЗС Росії надійшла після того, як наприкiнцi минулого тижня Президент України Вiктор Ющенко створив робочу групу, якiй запропонував пiдготувати пропозицiї з використання пiсля 2017 року iнфраструктури Севастопольської бухти в невiйськових цiлях.

У 2017 роцi закiнчується термiн дiї угоди мiж Україною та Росією про базування російського Чорноморського флоту в Севастополi.

XS
SM
MD
LG