Доступність посилання

ТОП новини

Запоріжжя допоможе Дніпропетровську прийняти гостей Євро-2012


Мер Дніпропетровська Іван Куліченко домовився зі своїм запорізьким колегою Євгеном Карташовим про допомогу сусіднього обласного центру в підготовці до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року і в його проведенні.

Як повідомив міський голова Дніпропетровська, зокрема, за результатами переговорів, в аеропорту Запоріжжя збираються «запаркувати» частину літаків, якими прибудуть вболівальники з Європи, якщо в дніпропетровському аеропорту для них бракуватиме місця.

«Сам термінал у них набагато гірший від нашого, він приймати не зможе, ми про це й не говоримо, а тільки про те, щоб використати: літак сів у Дніпропетровську, висадив пасажирів, перелетів і став у Запоріжжі, там відстоявся добу, чи 6 годин, чи 12, чи 14», – пояснив Іван Куліченко.

Крім того, Запоріжжя згодне організувати туристичні екскурсії для приїжджих та розселити в себе частину вболівальників.

Як місце розташування для гостей пропонуються великі пансіонати на острові Хортиця. Якість обслуговування в них планують довести до тризіркового рівня та рівня «3+».

«80 кілометрів – це не відстань для вболівальників», – сказав міський голова Дніпропетровська, розповідаючи про домовленості з Запоріжжям.

Під час Євро-2012 Дніпропетровськ розраховує прийняти 90 тисяч уболівальників. У місті має відбутися три матчі фіналу Чемпіонату.

XS
SM
MD
LG