Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко обговорила питання постачання і транзиту газу з європейськими лідерами


У рамках консультацій і переговорів з питань постачання і транзиту газу відбулися телефонні розмови прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко із Федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель, Генеральним секретарем Ради Євросоюзу, Верховним Представником ЄС з питань спільної зовнішньої і безпекової політики Хав’єром Соланою і Комісаром Євросоюзу з питань енергетики Андрісом Пієбалґсом.

Про це повідомляє управління у зв’язках зі ЗМІ секретаріату Кабінету Міністрів України.

Юлія Тимошенко поінформувала своїх співрозмовників про перебіг українсько-російських переговорів.

Під час розмов наголошувалось на необхідності знайти компромісне і справедливе рішення шляхом переговорів і на тому, що зміцнення енергетичної безпеки Європи і, зокрема, безпеки поставок газу, має спиратись на міжнародні зобов’язання та дотримання прозорих правил формування ціни і транзиту.

Прем’єр-міністр України повідомила про утворення групи здійснення оперативного реагування і зв’язку з Європейською Комісією з питань транзиту російського газу територією України до країн ЄС. До складу групи увійшли представники Мінпаливенерго, МЗС, МНС та НАК «Нафтогаз України».

Раніше у вівторок прес-секретар Юлiї Тимошенко повідомила, що прем’єр була змушена перенести поїздку до Євпаторії у зв’язку з інтенсивними переговорами з російською стороною щодо забезпечення України газом.
XS
SM
MD
LG