Доступність посилання

ТОП новини

ЄС критикує Азербайджан за заборону закордонного радіомовлення


Лідери Євросоюзу критикують рішення азербайджанської влади не продовжувати ліцензії на трансляцію закордонних радіостанцій.

Як передає агентство УНІАН, про це йдеться у відповідних заявах.

Як повідомила прес-секретар Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав'єра Солани Крістіна Гайвк, Солана висловлює жаль щодо рішення азербайджанської Ради з телебачення і радіомовлення не продовжувати ліцензій для іноземних радіостанцій, що означає фактично зупинку їхнього мовлення з 1 січня 2009 року. За словами Хав'єра Солани, таке рішення позбавить слухачів альтернативних джерел інформації.

Верховний представник ЄС висловив розуміння законних підстав такого рішення Азербайджану, однак висловив переконання у можливості знайти рішення для продовження трансляції Бі-Бі-Сі, Радіо Свобода і Голосу Америки.

Свій жаль з приводу припинення трансляції низки зарубіжних радіостанцій в Азербайджані висловили і представники Франції, яка до 1 січня головувала в Євросоюзі. Наголошено, що таке рішення обмежує плюралізм інформації в країні.

Свою стурбованість висловила також комісар Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер, яка закликала азербайджанську владу переглянути це рішення.

Ферреро-Вальднер нагадала, що Єврокомісія нещодавно запропонувала Азербайджану посилення двосторонніх відносин на основі спільних демократичних цінностей, однією з ключових серед яких є свобода висловлювань і преси. Беніта Ферреро-Вальднер також висловила готовність допомагати Азербайджану у досягненні прогресу в цій сфері.


XS
SM
MD
LG