Доступність посилання

ТОП новини

Чехія, як новий голова ЄС, стурбована «газовим конфліктом» України і Росії


Чехія разом із Європейською Комісією висловлюють жаль, що поки-що не знайдено вирішення комерційної суперечки між російським газовим монополістом «Газпромом» і «Нафтогазом України».

Чехія і Єврокомісія наполегливо радять «обом сторонам та їхнім урядам продовжити переговори і скоріше знайти успішний вихід із ситуації щоб це не позначилося на постачанні газу в Європу», йдеться в заяві, текст якої оприлюднений в Брюсселі.

У зв’язку з цим віце-прем’єр Чехії з питань європейської інтеграції Александр Вондра заявив, що «всі існуючі зобов’язання стосовно постачання і транзиту газу повинні дотримуватися».

У свою чергу, єврокомісар з питань енергетики Андріс Пієбалґс відзначив, що ситуація на кордоні ЄС «буде уважно моніторуватися».

«ЄС вірить, що ми можемо розраховувати на дані нам запевнення про те, що постачання газу не буде зачеплене і що буде демонстрація надійності постачальників», – заявив Андріс Пієбалґс.

Також повідомляється, що головуюча в ЄС Чехія і Єврокомісія перебувають у постійному контакті з представниками як Росії, так і України.

XS
SM
MD
LG