Доступність посилання

ТОП новини

Путін обговорив із Баррозу кризову ситуацію на переговорах із Україною


31 грудня відбулася телефонна розмова керівника уряду Росії Володимира Путіна з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, повідомив прес-секретар російського прем'єра Дмитро Пєсков.

«Путін і Баррозу обмінялися докладною інформацією про кризову ситуацію, що склалася на переговорах між Росією і Україною з питання про постачання російського природного газу», – сказав Пєсков журналістам.

За його словами, Володимир Путін і Жозе Мануель Баррозу також обмінялися думками про проблеми, які можуть виникнути у зв'язку із можливістю припинення українською стороною транзиту через свою територію російського газу, призначеного для європейських споживачів.

У свою чергу, офіційний представник Єврокомісії Крістіана Хоман повідомила, що Путін «роз'яснив проблеми з постачаннями газу мiж Росією та Україною і можливі їх наслідки для Європи».

А Жозе Мануель Баррозу «подякував прем'єр-міністру Володимиру Путіна за надану інформацію і висловив побажання, щоб між Росією та Україною було досягнуто переговорне рішення, яке не ставило б під питання постачання газу клієнтам у Євросоюзі».

XS
SM
MD
LG