Доступність посилання

ТОП новини

Дубина: «Нафтогаз» не може погодитися на російські умови щодо транспортування


Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина заявляє, що українська компанія не виходила з переговорного процесу й готова у будь-який час продовжити переговори з ВАТ «Газпром».

«Ми не припиняли переговорного процесу в односторонньому порядку. Ми в будь-який час готові продовжити переговори і продовжуватимемо роботу», – заявив він у четвер на прес-конференції в Києві

Він знову заявив, що «Нафтогаз України» розрахувався за спожитий i закачаний російський газ у 2008 роцi.

За словами Олега Дубини, «Газпром» запропонував вартість газу $250 за одну тисячу кубометрів і вартість транзиту $1,7 за тисячу кубометрів на 100 кілометрів, тобто зберігши рівень ціни транзиту 2008 року.

«Ми не могли на це погодитися, оскільки це додаткове навантаження на «Нафтогаз» близько 500 мільйонів доларів. Тому було запропоновано ціну газу 235 доларів при ціні транзиту 1,8 долара. Це мінімальні цифри, на які ми могли погодитися. Тому кожна сторона залишилася при своїх пропозиціях», – пояснив він.

«Нафтогаз» спроможний забезпечити як власних споживачів, так і прокачування газу в Європі. Проте у фінансово-економічній ситуації, в якій Україна перебуває сьогодні, приймати ціну в 250 доларів я вважаю неприпустимим», – зазначив Олег Дубина.

Відповідаючи на уточнююче запитання, за яких умов він готовий летіти до Москви та продовжити переговори, Олег Дубина сказав: «Якщо я зрозумію, що не буде додаткових витрат для «Нафтогазу» в транспортуванні російського газу до Європи, я із задоволенням вилечу до Москви».

XS
SM
MD
LG