Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України заперечує заяви «Газпрому» про скорочення транзиту газу до Угорщини та Сербії


Про це повідомив керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич із посиланням на генерального директора угорської державної компанії MOL - Földgázszállító Zrt. (Газотранспортної компанії Угорської нафтової і газової компанії) Яноша Жуґи.

За словами Жуґи, кількість поставок газу з території України станом на ранок 4 січня не зменшилася, тобто надходить щодня, згідно з умовами контракту, 37 мільйонів кубометрів для Угорщини і 5 мільйонів кубометрів для подальшого транспортування до Сербії.

Жуґа, як передає його слова МЗС України, висловив подив із повідомлень, що з’являються в Європейському Союзі про нібито зниження тиску в газотранспортній системі на вході до Угорщини.

Він додав, що інформацію в ЄС, на жаль, одержують не з першоджерел, тобто не від компанії MOL - Földgázszállító Zrt.

Крім того, Жуґа зазначив, що здивований з приводу інформації про зниження тиску в системі газопостачання до Румунії, оскільки в Угорщині тиск залишається на нормальному рівні.

«Газпром» неодноразово заявляв про скорочення транзиту газу Україною до Угорщини, країн Балканського півострова, Румунії, Польщі.

«Газпром» також звернувся з офіційним листом до Європейської Комісії з проханням забезпечити моніторинг транзиту російського газу через територію України.

У свою чергу, «Нафтогаз України» вимагає від «Газпрому» відновлення рівномірних поставок природного газу для його транзиту європейським споживачам по всіх напрямках.

XS
SM
MD
LG