Доступність посилання

ТОП новини

До Києва прибуває делегація Єврокомісії з питань газу


Відповідно до домовленостей, досягнутих українською делегацією в Празі, Братиславі та Берліні, повноважна делегація Європейської Комісії прибуде сьогодні до Києва «для опрацювання окремих питань співпраці у газовій сфері», повідомив уповноважений Президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

У складі делегації: міністр промисловості і торгівлі Чехії Мартін Ржіман, посол з особливих доручень – уповноважений Чеської Республіки у справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка, а також генеральний директор Генерального директорату «Транспорт і енергетика» Європейської Комісії Маттіас Рюте.

Чеська частина делегації прибуває урядовим чартером близько 16:00; брюссельська частина – рейсовим літаком з Брюсселя о 16:20.

2 січня українська делегація їздила до Чехії, Словаччини та Німеччини, щоб детально поінформувати європейських партнерів про український погляд на стан справ у газовій сфері в контексті співпраці України з Росією, а також з країнами Євросоюзу та іншими державами, до яких газ надходить територією України.

XS
SM
MD
LG