Доступність посилання

ТОП новини

Росія значно скоротила подачу газу Австрії й Угорщині й зупинила до Хорватії


Хорватська газова компанія PLINACRO повідомляє, що вранці поставки російського газу припинилися. За словами речниці компанії, ще вчора ввечері вони впали до рівня 18 відсотків від нормального.

Австрійська нафтогазова компанія OMV повідомила, що від цієї ночі постачання російського газу скоротилося на 90 відсотків, і країна отримує тільки 10 відсотків газу від звичних обсягів.

За словами чільного представника компанії, напередодні російський «Газпром» попереджав про скорочення на 30–40 відсотків.

Відтак значно скоротилося постачання російського газу і в західну частину Угорщини, який іде через Австрію.

Так само дуже скорочено й поставки російського газу до решти території Угорщини, повідомив керівник угорської газотранспортної компанії FGSZ.

Раніше сьогодні повідомляли, що Росія припинила поставки газу через Україну до Болгарії, Греції, Македонії й Туреччини і значно обмежила їх до Румунії.

У Києві речник «Нафтогазу України» вранці оголосив, що Росія скоротила постачання свого газу європейським споживачам на дві третини, і найближчими годинами Європа почне відчувати це.

Росія й Україна не домовилися про постачання газу з Росії до України, через що ці поставки повністю припинено, і не можуть домовитися про умови транзиту російського газу до Європи. Росія звинувачує Україну в «крадіжках» газу, хоча доказів не наводить, і заявляє, що через ці «крадіжки» обмежить і транзит газу через Україну.
XS
SM
MD
LG