Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест: У Смузі Газа – пік гуманітарної кризи


Міжнародний комітет Червоного Хреста застерігає, що умови для цивільного населення в Смузі Газа стали «нестерпними», і повідомляє, що допомога не може надійти до жертв через інтенсивність воєнних дій у регіоні.

Напередодні з такими ж застереженнями виступив заступник Генерального секретаря ООН із гуманітарних питань Джон Голмз.

А тим часом операція Ізраїлю в Смузі Газа триває.

Збройні сили країни, за деякими даними, розширили свою наземну операцію, увійшовши в місто на півдні території, контрольованої «Хамасом». Свідки з палестинського боку повідомляють, що ізраїльські війська зайшли до міста Хан-Юнис перед світанком, там їм відповіли зустрічним обстрілом повстанці «Хамасу».

Протягом ночі активні бої велися і на околицях міста Газа.

За словами кореспондента Радіо Свобода, армія з трьох боків оточила Газу, але поки що не починає штурму, щоб уникнути значних втрат при можливих бойових діях у місті.

Палестинські лікарі заявляють про понад 560 загиблих від початку операції в Смузі Газа, яка ведеться вже 11 днів. За даними ООН, близько чверті загиблих – мирні жителі.

Щонайменше троє ізраїльських солдатів загинули після того, як їх помилково обстріляв ізраїльський танк. Цей інцидент збільшив кількість жертв з ізраїльського боку до 8.

Напередодні Ізраїль відкинув миротворчу ініціативу Євросоюзу, з якою виступили президент Франції Ніколя Саркозі та міністр закордонних справ Чехії, яка нині головує в ЄС, Карел Шварценберґ.

XS
SM
MD
LG