Доступність посилання

ТОП новини

Польща має підтримати Україну в газовому конфлікті з Росією – Качинський


Президент Польщі на сьогоднішній прес-конференції на запитання, чи має його країна стати на боці Києва в українсько-російському газовому конфлікті, відповів: «Очевидно, що так».

Лех Качинський додав, що найближчими днями зустрінеться з українським колегою Віктором Ющенком у Польщі. Ця зустріч наступної середи буде присвячена газовій кризі.

Раніше сьогодні в інтерв’ю польському «Радіо Зет» Лех Качинський заявив, що проблема полягає в «надміру м’якій політиці Європейського Союзу стосовно нашого російського партнера».

У канцелярії президента Польщі повідомили, що зустріч польського і українського керівників 14 січня відбудеться в президентській резиденції-замку в містечку Вісла на півдні країни. Ця зустріч була запланована в останні дні минулого року.

Лех Качинський додав на прес-конференції, що під час зустрічі його супроводжуватиме міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

За повідомленнями, після зустрічі, 16 січня, Сікорський вирушить до Києва, щоб обговорити енергетичну безпеку Європи, а також двосторонні питання.

Сьогодні міністр закликав Європейську Комісію розробити план негайних і довготермінових заходів, які стали б адекватною відповіддю на такі енергетичні кризи, як нинішнє припинення подачі російського газу до Європи.

За словами Радослава Сікорського, Євросоюз має бути готовий зреагувати, якщо українсько-російський газовий конфлікт буде тривалим.
XS
SM
MD
LG